Geloven in kernenergie

Eerst zou ik moeten geloven dat de huidige technologie er toe kan leiden dat het produceren van elektriciteit uit kernenergie veilig kan gebeuren. Daarvoor moet die huidige technologie maximaal worden toegepast bij de bouw van een nieuwe kerncentrale, worden toegevoegd bij oude kerncentrales, zonder uiteindelijk, voor welke redenen dan ook,  financiŽle bezuinigingen toe te passen. Dan moet er gedurende de hele levensduur van de kerncentrale perfect onderhoud worden uitgevoerd. Strenge ingewikkelde procedures zijn er nodig voor een maximale veiligheid te garanderen. Dit alles moet dan worden beheerd door mensen, die in feite, zoals ook met de technologie, nooit in de fout zouden mogen gaan.

Geloven dat de eigenaars van kerncentrales, onze overheid en de politiekers ons steeds weer de juiste informatie zullen geven bij een ongeval. Zij mogen zich dan nooit laten leiden door verlies aan een mogelijk goed imago voor kernenergie, nooit verzuimen de nodige informatie te verlenen met de gedachte om zogezegd geen grotere paniek te zaaien. Geloven dat zelfs vaak ingeoefende ramp scenarioís   altijd goed zullen verlopen zonder nog maar, in de minst slechte gevallen, extra paniek of verwarring te zaaien.

Geloven dat het vervoer en de opslag van kernafval tot in de verre toekomst nooit problemen nog ongevallen zullen veroorzaken.

Geloven dat mensen, nu en na vele jaren, die sterven of zwaar ziek zijn geworden voldoende financieel zullen worden vergoed.

Geloven dat de besmetting van landbouwgewassen en water beperkt zal blijven.

Geloven dat de grootte van besmette gebieden nog zal meevallen. Dat er geen te grootte gebieden decennia lang en nog veel langer, niet meer toegangbaar zullen zijn.

En vooral geloven dat dit alles altijd iemand anders overkomt.